דג בפסטו

המצרכים:

5 פילה מושט (אפשר גם דג אחר, למשל סול)

3-4 זרי בזיליקום

כ-6 שיני שום

כ-6 כפות צנוברים

מיץ מלימון אחד (או פחות) – לרוטב

ועוד מיץ מ-2 לימונים להשריית הדגים

קצת מלח

אופן ההכנה:

משרים את הדגים במלח, מיץ משני לימונים ואותה כמות של מים

לחצי שעה -שעתיים

מכינים את הרוטב:

ממיינים 3-4 זרים של בזיליקום (תולשים רק את העלים)

שמים במעבד מזון את העלים + כ-6 שיני שום + חצי כוס קטנה של שמן זית + מיץ מלימון אחד

זה יוצא די חמוץ, מי שלא אוהב צריך לשים הרבה פחות לימון

מוסיפים כ-6 כפות צנוברים ומעבדים במעבד מזון

מורחים את הדגים ברוטב

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות, לכ-20-25 דקות

בשלב זה הדג מוכן והרוטב עסיסי, אם רוצים שישרף קצת מסירים את המכסה ומשאירים בתנור לעוד 5-10 דק’ ללא מכסה

אפשר לפזר קצת צנוברים מעל (קלויים או לא קלויים)

Print Friendly

השאר תגובה