פלפלים ממולאים

המצרכים:

8 פלפל נהריה (פלפל ירוק בהיר)

(דרוש סיר די גדול, אני משתמשת ב8 ליטר 18/10. אפשר להכין פחות ולעדכן כמויות, או בשני סירים נפרדים)

כ-350 גר’ בשר בקר טחון

2.5 כוסות אורז עגול

כ-10 עגבניות אדומות ובשלות מאוד (אפשר להשתמש בפחות עגבניות ויותר רסק, אבל לא כדאי)

1-2 בצלים בינוניים

רסק עגבניות

עלי בזיליקום

שמן

כמון, קינמון, פלפל שחור, מלח, סוכר

אופן ההכנה:

בוחרים כ-8 פלפלים שמסתדרים יפה בסיר כך שיחזיקו אחד את השני ולא יוכלו לזוז בתוך הסיר.

חותכים סביב קצה הפלפל בעדינות ולעומק.

נועצים את הסכין במרכז ומנסים להוציא את החלק החתוך,

אם זה לא הולך, חוצים את החלק האמצעי בעדינות ומנסים להוציא.

שוטפים את הפלפלים מבפנים ומנקים מגרעינים.

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים.

חוצים את העגבניות ומרוקנים מהתוכן.

מעבדים במעבד מזון בכמה פולסים קצרים (לא להפוך למחית)

מוסיפים את העגבניות לבצל ומטגנים מספר דקות

מפרישים כחצי מהבצל והעגבניות המטוגנים לסיר נפרד, מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור, קצת רסק ואת עלי הבזיליקום

מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן

מוסיפים את התבלינים

שוטפים את האורז ומסננים

מורידים מהאש ומוסיפים את האורז לבשר.

מערבבים באמצעות כף או בידים.

ממלאים כל פלפל במילוי בזהירות באמצעות כף.

אפשר לנער מדי פעם אבל בשום אופן לא לדחוס.

הפלפל לא צריך להיות מלא לגמרי, כי האורז עוד יתנפח בבישול.

מסדרים את הפלפלים בסיר

מוזגים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים 4-5 כפות (רגילות)

(לא להציף את הפלפלים ברוטב)

בעזרת כוס או מצקת שופכים את יתרת הרוטב לתוך הסיר בין הפלפלים,

חשוב למזוג בין הפלפלים ולא להציף את אחד הפלפלים בטעות…

מבשלים על אש גבוהה תחילה עד לרתיחה + מספר דקות (5-7)

לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-40 דקות

(אפשר לפתוח ולבדוק את מצב האורז אם לא בטוחים).

Print Friendly

אנא השאר תגובה

  1. טל צור Says:

    שקמה המתוקה!

    אין עלייך! את פשוט קטנה בגודלך אך ענקית באופייך.
    אני אכן גרופי! כניסה מתמדת שלי מובטחת.

    שיהיה בהצלחה ומלא אוכל טעים וטוב.

  2. doron Says:

    טעימה ראשונה-

    המרקם של הפלפלים היה מעולה. הם היו שלמים אך עם זאת רכים, בדיוק כמו שפלפלים ממולאים צריכים להיות.
    גם המילוי לא אכזב מהבחינה הזאת. השילוב בין האורז והבשר היה בסדר, והתערובת לא הייתה מוצקה מדי ולא רכה מדי. מרקם מושלם.

    מצד שני, כמה המלצות לרוטב לעתיד – רסק העגבניות היה דליל מדי. הטעם של העגבניות לא היה מספיק דומיננטי. לדעתי, יש להוסיף עוד עגבניות ומלח לתערובת בסיר או לחילופין – פחות מים ויותר רסק עגבניות.

    בסך הכל, הפלפלים מקבלים אצלי 7 כוכבים מתוך עשרה – הייתי מוכן לאכול אותם שוב, אבל זו לא המנה המועדפת עלי.

  3. מאיר Says:

    שתי הצעות ייעול:
    א. להשתמש בכף לניקוי התוכן של הפלפלים
    ב. להחליף את הטועם. עדיף בשיטה של תוספת קמצוץ זרניך למנה הבאה שנשלחת אליו לטעימה

השאר תגובה