אורז לימון הודי

המצרכים:
כוס וחצי אורז
כ- 50 גר’ בוטנים
1-2 פלפל חריף
1 בצל
מיץ מלימון אחד
כפית זרעי חרדל
קצת כוסברה
כפית סוכר
כפית כורכום/קארי
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכינים אורז לבן רגיל ופורסים על מגש לקירור
חותכים בצל לרצועות קצרות

סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים לו כפית סוכר וקצת מלח ומערבבים

חותכים פלפל חריף (החל מחצי פלפל ועד כמה חריף שרוצים…)

מחממים קצת שמן במחבת
מוסיפים כפית זרעי חרדל

מוסיפים את הבוטנים ומערבבים (לא כדאי לשרוף יותר מדי)

מוסיפים את הבצל
את הפלפל

את מיץ הלימון עם הסוכר והמלח וכפית שטוחה של קארי/כורכום



ואת הכוסברה

מוסיפים 2 כפות מים ומשאירים על האש לעוד כ-2 דקות
מוסיפים את האורז המקורר ומערבבים
Print Friendly, PDF & Email

אנא השאר תגובה

  1. דורון בן-דוד Says:

    האורז היה מצויין. שונה מכל מה שטעמתי עד היום.
    הפלפלים החריפים היו בדיוק במידה. היה תענוג להתקל בחתיכות מהם מדי פעם.
    זרעי החרדל ללא ספק הוסיפו צבע לתערובת, וטעמם נבלע בתוך התערובת בצורה מאוד עדינה.

    הטוויסט של המנה הזאת (ועל שמה היא קרויה) זה מיץ הלימון. אני התענגתי על החמיצות העדינה של כל ביס, ובמיוחד הבצל שהיה רווי בחמיצות הנעימה הזאת.

    במנה הספציפית שאני טעמתי, הבוטנים היו קלויים טיפה יתר על המידה, מה שהוסיף מעט טעם שרוף לנגיסות בהן הייתה להם יותר נוכחות, אבל גם זה לא הפריע.

    אני חושב שמצד אחד, זה מה שמייחד את המנה – אבל זה גם מה שיגרום ללא מעט אנשים פחות להתחבר אליה.
    המנה מאוד מאוד מאוד מומלצת למי שחמוץ זה טעם לגיטימי עבורו.

    סה”כ המנה זוכה לציון 9 מתוך 10 (רק אצל מי שאוהב חמיצות של לימון).

    נהנתי לטעום :).

השאר תגובה