לחם מחמצת מקמח כוסמין

 

לשני כיכרות לחם:

550 גרם קמח כוסמין (אפשר להחליף 100 גרם בקמח לבן)

350 גרם מחמצת מקמח לבן

330 גרם מים

מעט סוכר/דבש

כ-2 כפיות מלח (אפשר קצת ויתר למי שאוהב)

אפשר להוסיף זיתים/אגוזים וכו’. אגוזים מומלץ מאוד.

אופן ההכנה:

מניחים את המחמצת, קמח, כחצי מכמות המים, סוכר/דבש

בקערת המיקסר עם וו לישה

מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים.

לשים כ-10 דקות

מוסיפים את המלח ולשים שוב 1-2 דקות

מתפיחים להכפלת הנפח (זה יכול לקחת שעות רבות…)

אם רוצים תוספות – מוסיפים

לשים קצת ידנית ומעצבים כיכרות באופן חופשי/בתבנית/בסלסלת התפחה

מתפיחים שוב

מחממים תנור ל-250 מעלות

מפזרים קצת קמח מעל כל כיכר וחורצים חריצים למניעת “התפוצצות”

כשהתנור חם מכניסים את הלחם יחד עם תבנית עם כוס מים רותחים בתחתית

ומיד מורידים את החום ל180 מעלות

לאחר כ-10 דקות מוציאים את המים

ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה

P1210261

 

P1210269

 

 

 

Print Friendly

השאר תגובה