קיצ’רי

המצרכים:

(מתאים ל – 6-7 מנות)

כוס עדשים כתומות

כוס אורז

בצל אחד

2 כוסות מים

קצת שמן לטיגון

תבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה כוס אורז וכוס עדשים

בעיקרון כדאי לנסות ולראות מה יותר אוהבים – יחס של 1:1 או יחס של 1:2 לטובת האורז…

שוטפים היטב

ומסננים

מטגנים את הבצל עד להזהבה

מוסיפים את האורז והעדשים וממשיכים לטגן

מוסיפים 2 כוסות מים

מחכים לרתיחה + 2-3 דקות

מנמיכים את האש ומכסים את הסיר במגבת

מסירים מהאש לאחר כ-13 דקות ומשאירים מכוסה לעוד כ-5 דקות

ייתכן שהעדשים יהיו יותר מרוחות, זה תלוי בסוג.

בכל מקרה אל תסתכלו בקנקן…

אם שמים בקירור ומחממים מאוחר יותר, להוסיף קצת מים רותחים לפני החימום (למשל לחימום של צלחת רגילה במיקרו לפזר 3-4 כפות רגילות של מים רותחים)

Print Friendly

השאר תגובה