אלו גובי

תבשיל הודי של תפוחי אדמה וכרובית.

לפי מתכון של ריטה מהכפר דרמקוט בהודו.

המצרכים:
(לכשלוש מנות  – כתוספת, לא כמנה עיקרית)
כרובית בינונית אחת
תפוח אדמה גדול
שני בצלים קטנים
שתי  עגבניות קטנות
מעט ג’ינג’ר
כף זרעי כוסברה
כפית  זרעי כמון
כפית כורכום
כפית גראם מסאלה
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח
כפית פלפל
אפשרי: בצל ירוק וכוסברה טריה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
חותכים את הכרובית לחתיכות בינוניות ומשרים במי מלח למספר דקות.
מרתיחים את הכרובית במים רותחים כעשר דקות ומסננים.

מבשלים תפוח אדמה גדול, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות.

חותכים לחתיכות קטנות/מגרדים מעט ג’ינג’ר,
כותשים כשלוש שיני שום,
קוצצים שני בצלים קטנים ושתי עגבניות קטנות.

כותשים כף גדולה של זרעי כוסברה.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים כפית זרעי כמון, את זרעי הכוסברה הכתושים,
מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל,

מוסיפים את השום, עגבניות וג’ינג’ר.

מוסיפים את התבלינים: כפית פלפל, כפית  מלח, כפית כורכום, כפית גראם מסאלה, כפית פפריקה חריפה.

מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים, משאירים על האש עוד 2-3 דקות.

מוסיפים את התפוחי אדמה וכרובית ומשאירים על אש בינונית עוד כ-10 דקות. (אין צורך להוסיף עוד מים).

אם רוצים ניתן להוסיף גם בצל ירוק וכוסברה בסוף.
ואוכלים…

Print Friendly

השאר תגובה