חמין של מקרוני

(בספרדית – סקולאצ’ה)

המצרכים:

(לכ-5 מנות)

1.5 חבילת מקרוני מספר 9 של Barilla (מקרונים עבים עם חור באמצע)

3 כרעיים חתוכים (6 שוקיים/יריכיים) – רצוי ללא עור

5-6 תפוחי אדמה

5-6 ביצים (לא חובה)

מלח, פלפל

שמן

אופן ההכנה:

מכינים ביצים קשות:

(שמים את הביצים במים קרים ומלח, מביאים לרתיחה ומשאירים על האש עוד כעשר דקות )

לוקחים חבילה וחצי של מקרונים, זה הסוג והמספר המומלצים:

(מקרונים דקים יותר לא עומדים בבישול הארוך והופכים לעיסה)

מכניסים לסיר עם מים רותחים עם מעט מלח ושמן ומבשלים כ-6 דקות בלבד.

מערבבים מדי פעם כדי שהמקרונים לא יידבקו.

בתום הבישול המקרונים צריכים להיות לא מוכנים לאכילה, אך גם לא קשים מדי (קצת פחות מבושלים מאל דנטה).

מסננים ומשאירים במסננת לבינתיים.

בוחרים 5-6 תפוחי אדמה שמסתדרים יפה בתחתית הסיר.

שוטפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלף (אבל אפשרי)

מנקים ושוטפים את הכרעיים, כדאי לקנות מראש ללא עור.  (אפשר להכין גם עור אם רוצים)

מייבשים היטב באמצעות נייר.

מחממים שמן במחבת, כשהשמן רותח מכניסים את העוף ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שישחים קלות.

אפשר להיעזר ברשת בזמן הטיגון כיוון שהשמן עלול לקפוץ.

שומרים את השמן של הטיגון בצד.

מרפדים את הסיר בכשלושה ניירות אפיה,

כדאי להרטיב מעט את הניירות כדי שיצמדו יותר בקלות (או לחילופין להרטיב מעט את דפנות הסיר).

הניירות צריכים לכסות את הסיר גם מלמעלה לכן יש להשאיר עודף (או לכסות בנייר נוסף מלמעלה)

מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר

מניחים את העוף על תפוחי האדמה

שופכים מהשמן של טיגון העוף על המקרונים, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.

(למרות הפיתוי, בבקשה לא להוסיף שום תיבול נוסף. היופי של האוכל הזה הוא בפשטות שלו)

מכניסים גם את המקרונים לסיר

שמים את הביצים בין המקרונים, ואפילו תוחבים אותן ממש לתוך המקרונים.

מכסים את באמצעות ניירות האפיה וסוגרים את הסיר

מניחים על הפלטה

מכסים בשמיכה (ואם אין, גם מגבת או כמה מגבות יעשו את העבודה).

חשוב מאוד לכסות, אחרת המקרונים עשויים לצאת לבנים במקום חומים ולא מספיק מבושלים.

הערה חשובה: אין צורך (ואפילו אסור) להוסיף מים לסיר.

למחרת בצהרים פותחים את הסיר.

תחילה מוציאים את הביצים ומקלפים

ניתן להפוך את הסיר על מגש גדול כדי למזוג בקלות.

ולסיכום, הנוף מהמטבח של אבא ואמא, שחוץ מהמתכון, הפעם גם תרמו את המטבח שלהם להכנת החמין:

Print Friendly

השאר תגובה