עוגת מייפל

(מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק)

המצרכים:

כוס וחצי קמח

שקית אבקת אפיה

3 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

גביע גבינה לבנה

3/4 כוס שמן

כוס סוכר

כוס אגוזי מלך קצוצים

6-8 כפות סוכר חום (הכהה ביותר)

סירופ מייפל (רצוי אמיתי, אבל אפשר גם סירופ בטעם מייפל)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות

מכניסים את הביצים למיקסר ומקציפים (אין צורך להפריד)

(כאן השתמשתי בביצים מאוד קטנות אז שמתי 4 במקום 3)

מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל

מוסיפים את השמן

מוסיפים את הגבינה והקמח+אבקת אפיה  לסירוגין

משמנים שתי תבניות ומחלקים ביניהן את הבלילה

מערבבים את הסוכר החום ואגוזי המלך

זורים על העוגות בנדיבות

מכניסים לתנור לכ30-40 דקות, עד שקיסם הננעץ יוצא יבש. לא מכבים את התנור עדין.

מוציאים את העוגות –

שופכים סירופ מייפל על העוגה ובצדדיה (בתבנית חד”פ “מפשקים” את דפנות התבנית). כ-8 כפות לכל עוגה.

מכניסים לתנור לעוד כ-3 דקות.

Print Friendly

השאר תגובה