תבשיל בשר וירקות

המצרכים:

(מתאים לסיר לחץ לפחות 7 ליטר)

0.5 קילו בשר לגולש חתוך לקוביות (אפשר גם הרבה יותר (ולחזק את התיבול), עבור כמויות כפי שמפורטות כאן – יש הרבה יותר ירקות מבשר, בערך 1:8)

4 בצלים גדולים

2 שומר

7-9 גזרים

7-9 גבעולי סלרי

7-9 תפוחי אדמה בינוניים

8 שיני שום

2 כפיות טימין

מספר עלי רוזמרין

2 עלי דפנה

מלח, פלפל

שמן

כוס מים

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות גדולות,

חותכים את הגזר

הסלרי

השומר

תפוחי האדמה (לשמיניות- שישיות, תלוי בגודל)

מקלפים את שיני השום

שמים שמן בסיר ומטגנים קלות את כל סוגי הירקות בזה אחר זה

חותכים את הבשר לקוביות

מטגנים קלות באש גבוהה עד שישנה את צבעו

מכניסים הכל חזרה לסיר (על אש גבוהה),

מוסיפים את שיני השום שלמות,

מערבבים בכוס מים רותחים, 2 כפיות טימין, מלח, פלפל,  מספר עלי רוזמרין ו-2 עלי דפנה.

מוזגים את הכוס לסיר

(אפשר לטעום את אחד הירקות ולראות אם התיבול משביע רצון)

סוגרים את סיר הלחץ ומשיאירים על אש גבוהה עד שהלחץ עולה,

מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה.

מצננים את הסיר במים ופותחים בזהירות לאחר שהלחץ יורד.

Print Friendly

השאר תגובה