עוגיות תמרים

המצרכים:

(מתאים לכמות מסחרית…בערך 250 עוגיות שהן כ-9 רולדות באורך תבנית תנור רגילה)

1 ק”ג קמח

1 כוס סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

1.5 חבילת מרגרינה  ( 🙁 ) או 300 גר’ חמאה

1 כוס שמן

1 כוס מיץ כלשהו (מיץ פטל, תפוזים סחוט, מים מעורבבים בריבה,  מים עם לימון וסוכר, בקיצור –  מה שיש בבית)

למילוי:

1-1.25 קופסאת ממרח תמרים

4-5 כפות מים

5 כפות ריבה כלשהי  (עדיף ביתית כמובן, אבל אם אין אז קנויה)

שתי כפות קינמון

כפית ציפורן

כף וחצי קקאו

אגוזים קצוצים

(המילוי המועדף עלי: (לחצי מהכמות) –  חצי קופסת ממרח תמרים + 6 כפות מי ורדים + 3-4 כפות ריבה + אגוזים קצוצים)

הערה: אפשר כמובן להכין כמה מילויים שונים ולמלא כל רולדה במילוי אחר…

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את המרגרינה לחתיכות קטנות,

מנפים את הקמח ומוסיפים את הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפיה

מוסיפים את המיץ

מוסיפים את השמן

מערבבים את כל החומרים

לשים ומעבדים לבצק

מחלקים ל-6 חלקים ומניחים במקרר לכחצי שעה

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את אחד מכדורי הבצק

(מרדדים, הופכים, ממשיכים לרדד, מקמחים עוד קצת אם צריך –  וחוזר חלילה…)

חותכים את הקצוות כך שיתקבל מלבן ושומרים עודפים לרולדה הבאה (בסה”כ יוצאות 6-9 תלוי בגודל)

מכינים את המילוי הרצוי

כותשים אגוזים

מורחים שכבה מהמילוי

מפזרים אגוזים קצוצים

באמצעות קצות האצבעות מתחילים לגלגל את הבצק

ממשיכים לגלגל עם שתי הידיים במקביל

עד שמתקבלת רולדה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

חותכים בעזרת סכין חריצים עמוקים (אך לא עמוקים מדי, הקצה עדין צריך להישאר מחובר)

מכניסים לתנור ב-180 מעלות עד שהבצק יזהיב (כרבע שעה)

Print Friendly

השאר תגובה