קציצות סלק

המצרכים:

(לכ-50 קציצות)

שתי חבילות עלי סלק (או מנגולד, כמו בתמונות כאן – ההבדל היחיד במתכון הוא בזמן הבישול – הסלק יתרכך מהר יותר)

2 בצלים בינוניים

3-4 כפות פירורי לחם (לפי העיסה)

1 תפו”א בינוני

חצי צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

עלים מחצי חבילת סלרי

2-3 ביצים

מלח, פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מחממים מים עם מלח בסיר ומביאים לרתיחה

מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים ושוטפים היטב

מכניסים את העלים בקבוצות לסיר (שליש-חצי מהכמות בכל פעם)

כעבור שתי דקות הופכים את העלים לצד השני

וכעבור שתי דקות נוספות מוציאים מהסיר

מכניסים את הגבעולים לסיר כאשר המים רותחים, ממתינים מספר דקות עד שהגבעולים הופכים להיות רכים (7-8 דקות), ומוציאים אותם מהסיר

שוטפים שוב וסוחטים בידיים את העלים

מכניסים למעבד מזון ומעבדים עד למצב כזה:

מוציאים את התוכן למסננת ומכניסים את הגבעולים למעבד מזון

מעבדים את הגבעולים עד למצב כזה:

מעבירים גם למסננת

שוטפים היטב את יתר העלים (פטרוזיליה, כוסברה וסלרי)

מעבדים במעבד מזון ומעבירים למסננת

מעבדים את הבצלים במעבד מזון, סוחטים היטב ומוסיפים למסננת

סוחטים שוב בעדינות את הכל

מוסיפים קצת פירורי לחם ומחזירים למעבד מזון (או מערבבים היטב בידים בתוך קערה)

מוסיפים 2 ביצים ותפו”א מגורד

אם יש צורך מוסיפים ביצה נוספת – העיסה צריכה להיות רכה מאוד אך לא נוזלית מדי

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (פשוט לטעום את העיסה ולתקן אם יש בעיה)

מחממים שמן עמוק במחבת,

(או הגרסא הבריאה: מוסיפים מעט שמן לתערובת, משמנים שתי תבניות בגודל 20X30 ס”מ (חד”פ מלבניות קטנות) מחלקים את העיסה לתבניות, מטפטפים מעט שמן גם מעל העיסה ומכניסים לתנור עד שהעיסה מתייצבת – זה יוצא כמו פשטידה נמוכה, זה טעים וזה חוסך את המהומה של הטיגון בשמן עמוק)

כשהשמן רותח מכינים קציצות בגודל הזה:

ומכניסים לשמן בזהירות.

הופכים כאשר הצבע משתנה לירוק כהה-חום

ומוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג.

Print Friendly

השאר תגובה