פילה מושט ברוטב

המצרכים:

5-6 פילה מושט

2-3 לימונים

2-3 עגבניות

8 שיני שום

1 גמבה

חצי צרור כוסברה חתוכה גס

פלפל חריף – לפי הטעם

2 כפות פפריקה

מלח

שמן (שליש-שני שליש כוס קטנה…לפי המצפון)

אופן ההכנה:

סוחטים 2-3 לימונים (לפי כמות הדגים וגודל הלימונים)

מוסיפים בערך פי אחד וחצי מים וקצת מלח ומשרים את הדגים (בין חצי שעה לשעתיים)

פורסים עגבניות אדומות בשלות לפרוסות, מסדרים בתחתית של סיר רחב

פורסים את שיני השום ומסדרים על העגבניות

חותכים את הגמבה לרצוות ומסדרים על שיני השום

אם רוצים – חותכים פלפל חריף (לפי מידת החריפות שרוצים) ומוסיפים לסיר

מפזרים מעל את הכוסברה

שוטפים היטב את הדגים

ומניחים על הכוסברה

מערבבים את השמן עם 2 כפות פפריקה ומלח לפי הטעם

מפזרים באמצעות כף על הדגים

מוסיפים בערך אותה כמות של מים (רצוי בין בדגים ולא עליהם)

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

בעיקרון הדג מוכן לאכילה כעבוד 25-30 דקות, אם רוצים רוטב סמיך משאירים את הסיר על האש ופותחים את המכסה עד שהרוטב מגיע למצב הרצוי (אפשר גם שעתיים על אש נמוכה)

Print Friendly

אנא השאר תגובה

  1. כפיר ונייט Says:

    משהו משהו משהו!!!
    פשוט מהיר להכנה, ומאוד מאוד טעים!
    ממולץ בחום.

השאר תגובה