עוגת שכבות נס קפה

המצרכים:

(מתאים לתבנית 29.8X23.9)

לשכבות הבצק:

2.5 כפות שמרים יבשים

3 כפות מים

2 כפות סוכר

חבילת מרגרינה (אוי ואבוי) או 200 גר’ חמאה

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

3 חלמונים

לשכבות המילוי:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

2 כפות נס קפה

2 כפיות תמצית וניל

מעט שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מוציאים מראש את המרגרינה מהמקרר כדי שלא תהיה קרה מדי (לא חובה, אבל יהיה יותר קל בהמשך)

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים את השמרים, 2 כפות סוכר ו-3 כפות מים בכלי קטן

חותכים את המרגרינה לקוביות

מנפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים

מוסיפים את המרגרינה, החלמונים  ואת העיסה עם השמרים ומעבדים עד לקבלת בצק

בהתחלה מערבבים שהחומרים יתפזרו בצורה אחידה ואז מתחילים ללוש

מחלקים את הבצק באופן שווה ל-4 חלקים

כל חלק מכניסים לשקית ומעבירים למקרר לפחות לכחצי שעה (אפשר גם להשאיר ללילה שלם)

מכינים את המילוי:

מקציפים את החלבונים

כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק ויציב

ממיסים את הנס קפה בתמצית וניל על ידי ערבוב

מוציאים כף אחת מהקצף לתוך הנס קפה ומערבבים בעדינות

מחזירים את התוכן לתוך המיקסר ומקציפים עד שהצבע החום יתפזר בצורה שווה

הערה: בשלב הזה הקצף לא ממש טעים (מר מדי), זה בסדר, אחרי האפייה זה יהיה טוב, לא לנסות לתקן את הטעם.

מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר

מקמחים משטח עבודה (סיליקון אם יש, ואם לא אז שולחן או שיש)

מרדדים את הבצק, הופכים וממשיכים לרדד שוב ושוב עד שמתקבל בצק שהוא פחות או יותר בגודל התבנית

(לא נורא אם הצורה לא מלבנית, הכל ניתן לתיקון)

משמנים מעט את התבנית באמצעות נייר סופג ושמן

מרימים בזהירות את הבצק על המערוך

מנחיתים את הבצק על התבנית, חותכים עודפים מהצדדים וממלאים את החורים אם יש

(ואם אין, שומרים לשכבה הבאה)

בשכבה הראשונה אפשר אפילו להדק עם הידיים את הבצק (לא למרוח ממש, רק לאחות קצת את החורים)

מורחים שליש מהמילוי על הבצק

מרדדים שכבה נוספת באותה צורה ומניחים על המילוי, ממשיכים באותו אופן עד שיש 4 שכבות בצק ו-3 שכבות מילוי ביניהן

במקרה שאחת השכבות לא מונחת טוב על המילוי, אפשר למתוח אותה בעדינות עם הידיים וליישר את הבצק על המילוי.

מכניסים לתנור לכ-40 דקות

כאשר השכבה העליונה משחימה מוציאים את העוגה מהתנור

חשוב! לא לשרוף את העוגה! לשים לב כבר ב-30 דקות מה המצב בתנור,

כשהבצק נשרף הטעם שלו משתנה (למר) והעוגה פשוט לא טעימה..

הצבע צריך להיות כזה:

בוזקים אבקת סוכר על העוגה ומגישים.

Print Friendly

אנא השאר תגובה

  1. תמר Says:

    היי!! זו העוגה שלי!! הכי הכי הכי טעימה בעולם 🙂
    שיקי, את מוזמנת אליי להכין אותה..

  2. shikma Says:

    כן תמר זה מה שניסיתי להגיד כשאמרתי העוגה שאת הכי אוהבת… 🙂

  3. דורית Says:

    יופי של בלוג. אהבתי – מאוד מפורט.

    העוגה נהדרת. אני אופה אותה שנים.

    כל הכבוד על היוזמה.

  4. גל Says:

    נראה ממש טעים!
    אני מבקש לפתוח פינה חדשה – עוגה בהזמנה

    עוגת ביסקוויטים שללא ספק מדורגת כעוגה הכי טעימה בארץ נכנסת לראש הרשימה

  5. מיכל Says:

    הכנתי עם 2 כוסות קמח, הבצק במקרר לחצי שעה כמו שכתבת ..אך נראה לי שיצא מעט בצק , אין לך טעות בכמות של הקמח ? לא צריך יותר מ 2 כוסות קמח?

  6. shikma Says:

    מיכל שלום, השכבות של הבצק צריכות להיות מאוד דקות ולהתאים לגודל של תבנית חד”פ מלבנית (המידות רשומות בתחילת המתכון). אז בסה”כ אין כמות כל כך גדולה של בצק.
    אני משתמשת ברב המתכונים בכוסות רגילות ולא בכוסות מדידה (אלא אם אני מציינת את זה במפורש). באיזה כוסות השתמשת?
    האם המשכת להכין את העוגה?

  7. מיכל Says:

    הי , השתמשתי עם כוס חד פעמית והמשכתי להכין את העוגה , אכן השכבות של הבצק יצאו דקות וחילקתי את הבצק ל 3 ,העוגה יצאה נהדר ,תודה לך! רק עוד שאלה קטנה- 2.5 כפות שמרים זה לא הרבה מידי לכמות של 2 כוסות קמח?

  8. shikma Says:

    מיכל שלום, את צודקת, זו כמות שמשמשת בדרך כלל לכק”ג קמח.
    יש בבצק הזה עוד דבר לא כל כך שיגרתי והוא שימוש גם בשמרים וגם באבקת אפיה.
    השאלות האלה הטרידו אותי וחיפשתי תשובה.
    לפי המענה שקיבלתי מנעמה, שמתעסקת במחקר עם שמרים בתואר שני:
    השמרים מפרקים סוכרים באופן ביוכימי, ויוצרים גז, וזה מה שמתפיח את הבצק. אבקת אפיה גורמת לפירוק כימי, גם זה יוצר בועות אויר שמרימות את הבצק.
    אם תשימי גם שמרים וגם אבקת אפיה, הבצק ייצא כנראה קצת יותר תפוח, ועם טעם של שמרים, ועד כמה שאני יודעת לא יקרה לו שום דבר רע.
    לגבי כמות גדולה של שמרים- אין ממש סכנה שהשמרים “יאכלו” את כל הבצק, כלומר שייעכלו וייפרקו את כל הפחמימות שבקמח- אבל יהיה כנראה טעם חזק מאוד של שמרים. והבצק מן הסתם ייתפח מהר יותר לפני האפיה, בזמן ה”התפחה”.
    תודה מקרב לב לנעמה על התשובה המלומדת.

  9. קורל Says:

    עוגה פצצה.אחרי מתכונים מאכזבים מצאתי את המתכון הזה..פשוט קל ומושלם

השאר תגובה